Para CEOE y Cepyme, el acuerdo consolida el modelo laboral actual, que ha permitido incrementar la productividad de las empresas, asegurar su competitividad y contribuir al crecimiento del empleo. En concreto, el acuerdo mantiene intactos los mecanismos de flexibilidad interna que garantizan la adaptabilidad de las empresas a las circunstancias, asegura la libertad de empresa y la seguridad jurídica y contribuye a la Paz Social.https://www.ceoe.es/es/ceoe-news/laboral/comunicado-de-ceoe-y-cepyme-sobre-la-mesa-de-dialogo-social-para-la-modernizacion

Aquests dies plens de propaganda, mentides i mitges veritats, cal recordar com valora la CEOE la no-derogació de la pitjor reforma laboral, la del PP del 2012, que hem patit com a classe treballadora els darrers 40 anys.

I cal recordar també diversos fets com que els dos partits del govern es van presentar a eleccions reiterant que la derogarien íntegrament. Que un cop al govern van signar en seu parlamentària el mateix. Que CCOO i UGT van participar en dues vagues generals exigint la seva retirada. I que tot això ha saltat pels aires per un únic motiu: Que els senyors empresaris que ens van imposar tant patiment hi estiguessin d’acord.

Ara que no ens venguin motos, un cop més han enganyat a la població. Es consolida el 90% de l’articulat de la reforma del 2012 (reducció drástica d’indemnització per acomiadament, facilitació gairebé absoluta per justificar EROs, modificacions de condicions, de jornada, eliminació del paper de les administracions en permetre EROs, facilitació acomiadaments objectius i un llarg etcètera).

Per tot això, la CGT no participa en aquest teatre de l’engany. Dissabte passat vam sortir al carrer i demà dijous ho tornarem a fer, primer a una concentració davant el Congreso de los Diputados i per la tarda davant de la patronal catalana Foment del Treball.

Està prou clar la dificultat de la situació i que és molt complicat remar quan altres ho fan en sentit contrari. Però aquest sindicat té la ferma voluntat d’estar amb la gent que pateix i no amb els que es comparteix canapés als despatxos. A vegades és tan senzill com triar amb qui estar.