Companys/es,

Ahir es va realitzar una assemblea per Zoom de treballadors/es del centre de Sant Cugat. Es van connectar 267 usuaris diferents a diferents moments i es va desconvocar a les 16:00 després d’una hora i mitja amb força preguntes, dubtes, incertesa i un evident malestar general per la situació creada. Que prengui nota tothom. Es van fer diverses propostes de mobilització o acció conjunta que haurem de debatre probablement.

Demanem a les persones que van assistir que ens ajudin a propagar allò que els va semblar més rellevant entre altres companys/es.

Un resum molt sintètic seria:

 • No signar res fins que valorem el contingut. Pot ser molt negatiu, hi ha temps fins el 20- Juliol (més d’aquesta data si estàs o estaràs de vacances). No ‘signis sense pensar’.
 • Quan tinguem el contingut l’analitzarem, farem arribar a advocats i us informarem detalladament i el més ràpid possible.
 • No implica res enviar un mail a l’empresa demanant una versió de l’annex. El pas decissiu és signar.
 • Sempre s’ha de ser conscient que es poden signar clàusules injustes però que siguin legals. I que la signatura d’un treballador implica que s’accepta el que sigui.
 • No es poden signar clàusules al gust. O tot o res.
 • La situació canviarà: on fins ara es mantenia una certa ambigüetat que permetia opcions i enfocament col·lectiu, ara això es dificulta. Només si es demostrés que una clàusula era absolutament il·legal deixaria de tenir efecte.
 • Des de la CGT se seguirá reiterant, insistint i pressionant per a una negociació col·lectiva de millora de condicions. Si s’arribés a un acord, s’exigiria que s’apliqués la millora a tothom, hagi signat o no.
 • L’empresa no ens vol fer arribar l’annex per a que no tingueu la informació analitzada. Aquest és el fals people care que venen.

Com hem quedat a l’assemblea, hem fet arribar a l’empresa les següents preguntes. Algunes perquè no quedava clara la interpretació, altres perquè segurament ni ells ho han tingut en compte amb aquest opac i caòtic procediment. Així doncs, quedem a l’espera de resposta de:

 • La plantilla exigeix ser tractada com a adulta. Prou de retardar artificialment l’enviament del contingut d’annexos per obligar a decisions sense pensar i sense suport sindical. No als enganys ni manipulació.
 • Plaç del 21 de juliol: Quan s’envia una sol·licitud de rebre l’annex previa al 20 de juliol i l’empresa no el proporciona encara, el/la treballadora continua teletreballant mentre no el rep encara que es la data del 21? En aquest casos, quin és el plaç posterior al 21 de juliol per a que valori si el contingut rebut es signa o no.
 • Vacances: Ratificar que si una persona està de vacances continui teletreballant a la tornada, mentre demana i/o valora el contingut de l’annex. Plaç de valoració del contingut.
 • Clarificació del temps en teletreball si no es signa l’annex: Si no es signa l’annex es pot seguir teletreballant sempre que no es superi el 30% de les jornades teletreballant en còmput trimestral (no compten ni vacances, ni festius). Ara bé, Quina és la data a partir de la qual comencen a computar els dies màxims del primer trimestre? Segons la CGT hauria de ser des del 21 de juliol.
 • Caos logístic i Condeco. L’empresa está obligada a proporcionar lloc de treball presencial si el / la treballadora ho demana o, com és el cas, s’ordena si no es signa l’annex. La forma de gestionar l’accés al edifici és mitjançant l’eina Condeco. Si tots els llocs de treball disponibles están ocupats a Condeco, el treballador/a ha de teletreballar?
 • Decisió de signar en un moment posterior: Si una persona no signa però passat un temps (setmanes, mesos…) canvia d’opinió, l’empresa proporcionarà els annexos necessaris?
 • Pàrking: El pàrking continua en la situació actual on tota la plantilla té accés a l’interior?

Reiterem que considerem un evident error d’anàlisi la denúncia realitzada per CCOO, ho disfressin com ho disfressin i ho maquillin com ho maquillin. Tota la plantilla de Sant Cugat amb un bolígraf davant un text redactat unilateralment per l’empresa, quin gran avenç.

L’empresa té la seva responsabilitat: podría haver demanat una pròrroga a Inspecció i realitzar el que seguirem reclamant i la única sortida possible: Un acord col·lectiu i negociat.

En comptes d’això, va tirar pel dret i ha engegat aquest caòtic i opac procediment que deixarà, encara que es signi, el regust d’haver-se aprofitat de la situació per treure encara més beneficis.

Seguirem informant, seguirem fent tot el que podem davant aquest panorama.

Qualsevol dubte, aquí estem.