Presentada denúncia a Inspecció per ocultar informació

Avui hem presentat una denúncia a Inspecció de Treball doncs l’empresa ha deixat de proporcionar al Comité d’Empresa el sou de les persones que entren a treballar. Aquesta ocultació impedeix que podem garantir la legalitat del contracte, segons indica l’Estatut dels Treballadors, al no poder validar que el sou sigui igual o superior a l’indicat per la categoria profesional.

Per què no es presenta aquesta denúncia com a Comité d’Empresa?

El passat 12 d’agost, el president del Comité d’Empresa va informar els delegats de tots els sindicats d’aquest problema, així com de l’oportuna gestió reclamant a l’empresa la rectificació, junt amb la base legal que ho justifica. En cas de no tenir resposta es va indicar fer una denúncia com a Comitè, doncs l’article infringit és un dret de la totalitat del Comitè d’Empresa. Cap sindicat va dir que no estava d’acord.

Vist que l’empresa no ha rectificat, hem preparat el text de la denúncia per a presentar-la com a Comité d’Empresa i en mostrar-ho a tots els delegats, CCOO ens informa que s’han avançat a aquesta gestió conjunta sense dir res en cap moment.

Hem perdut el compte de les vegades en que CCOO de Consultoria Sant Cugat s’aprofita de la feina d’altres i/o incompleix acords conjunts del Comité d’Empresa, sense cap elegància i preocupant-se bàsicament per figurar. Sabem que estan molt ocupats repartint regalets i somriures però aquesta actitud reiterada és profundament negativa per tenir unes mínimes regles de comportament conjunt, i això ens perjudica a tots i totes.

Afíliate a un sindicato que planta cara y defiende tus intereses.   hoja de afiliación Afíliate a la CGT en DXC enviando la hoja de afiliación este correo cgtcsi@dxc.com, o entrégala a cualquier delegado/da de CGT en DXC  Si crees que ha llegado el momento de organizarnos en tu empresa no te lo pienses. Explícanos tu situación y te ayudaremos