Inspecció de Treball sanciona a DXC per vulneració sindical contra CGT

Inspecció de Treball ens dóna la raó i obre acte d’infracció contra DXC, per vulneració de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical, concretament en l’article 8.2 c) que regula el dret a dispossar d’un “local adequat” per a les seccions sindicals representatives d’empreses amb plantilla superior a 250 treballadors/es al centre de treball.

Antecedents

Com bastants de vosaltres heu patit, en reiterades ocasions ens hem vist obligats a atendre les vostres consultes al passadís de la planta -3, degut a que la saleta adjudicada a la CGT amb prou feines permet combinar les reunions periòdiques que fem o realització de gestions sindicals.

La sala està disponible per fer consultes personals en qualsevol moment, però intentem mantenir-la oberta explícitament de 12:00 a 14:00.

Com creiem que les plantilles de Processos de Negoci, Consultoria i Outsourcing no mereixen aquesta situació ens vam posar en contacte amb l’empresa per a solventar-ho, sense resultats. La inspectora va certificar en la seva visita que aquella sala no era adequada.

A tall de resum, la representació escollida per les plantilles de les empreses del grup DXC a St. Cugat amb dret a sala sindical (>250 treballadors) és la següent: CCOO 24 delegats/ades, CGT 19 delegats/ades, UGT 8 delegats/ades.

Accions

No dedicarem més temps que el necessari, però tampoc ens quedarem amb els braços creuats de veure com la representació d’un sindicat és mantinguda artificialment amb el mínim de recursos possibles. Per tant, tot esperant una solució:

-Ens presentarem com a part afectada en la decisió de la sanció administrativa que li pertoqui a DXC.

-Prepararem una demanda per actitud antisindical de DXC contra la CGT. Demanarem una indemnització i, en cas de guanyar, serà destinada en la seva totalitat a aportacions a projectes socials, solidaris o Caixa de resistència per realització de vagues de treballadors/es de DXC, com ja hem fet en altres ocasions.

Afíliate a un sindicato que planta cara y defiende tus intereseshoja afiliación   Afíliate a la CGT en DXC enviando la hoja de afiliación este correo cgtcsi@dxc.com, o entregala a cualquier delegado/da de CGT en DXC   Si crees que ha llegado el momento de organizarnos en tu empresa no te lo pienses. Explícanos tu situación y te ayudaremos