Com sabeu, el proper divendres hi ha convocades diverses protestes per la reunió del consell de ministres a Barcelona. Davant les consultes que ens heu fet arribar, resumim les respostes aquí per saber com procedir:

Afectacions

Com tota protesta, es poden produir afectacions a la normalitat quotidiana. Les més probables poden ser en el terreny dels desplaçaments públics o privats. En aquest sentit, la pregunta habitual acostuma a ser «I què he de fer si arribo tard a la feina o m’és impossible?».

Aquests supòsits estan establerts per jurisprudència consolidada ja que continuament passen aquestes situacions imprevistes en el món laboral (nevades, accidents, talls de trànsit, malfuncionament d’infraestructures, de transport, etc…).

Això és conegut com a causa ‘de força major’ i no suposa cap sanció pel treballador/a per no arribar a l’hora a la feina, doncs, de moment, no sabem volar. En aquest sentit hem consultat a RRHH com procedir i ens indiquen que si algú es troba en una d’aquestes situacions, ho comuniqui via telefònica al seu responsable i ja s’hi arribarà quan es pugui evidentment.

Vaga general

Tot i que la CGT no ha fet convocatòria, sí que considerem que hem d’informar i, a banda, explicar l’escenari d’impugnació de vaga perquè, es faci o no, així ho tinguem tota la plantilla com ‘culturilla’ al cap per saber com es procedeix en situacions d’aquest tipus.

El sindicat I-CSC ha convocat vaga general a Catalunya el 21-D de 12:30h a 14:30h. Com tot està molt remogut, podria ser que Foment del Treball (la patronal) iniciés una via per impugnar la convocatòria. Si això passés, què podria decidir el/la treballadora?

Escenari 1 – El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dóna la raó a la impugnació abans de la data de la vaga. En aquest cas el/la treballadora ha de ser conscient que podria tenir una sanció per falta no justificada a la feina.

Escenari 2 – El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no es pronuncia respecte la impugnació fins després de la data de la vaga i no aplica mesures cautelars (suspendre la vaga). En aquest cas no hi hauria cap problema per la gent que ha fet vaga, però sí pels membres del comitè de vaga i sindicat convocant. És a dir, si no hi ha pronunciament, es pot fer vaga sense problema si un vol.

Referent a aquesta vaga si algú té preguntes més concretes, les pot fer al sindicat convocant doncs nosaltres no parlarem per tercers. A nivell general, qualsevol dubte aquí estem. 

Afíliate a un sindicato que planta cara y defiende tus intereseshoja afiliación   Afíliate a la CGT en DXC enviando la hoja de afiliación este correo cgtcsi@dxc.com, o entregala a cualquier delegado/da de CGT en DXC   Si crees que ha llegado el momento de organizarnos en tu empresa no te lo pienses. Explícanos tu situación y te ayudaremos