Companys/es,

Com podeu imaginar hem tingut un increment molt gran de dubtes relatius al teletreball, què passa el 21 de juliol etc. Mirem d’agrupar els principals per tal que ho tinguem tothom clar. Si tens cap dubte no t’ho pensis i contacta amb nosaltres. Lamentable que no informi l’empresa, però és el que hi ha.

Des de CGT hem estat apretant per tal que no hi hagi cap canvi en la situació del treballador/a mentre ho pensem o es tramita, i així ha estat. Estem dedicant molts esforços a respondre consultes, hem fet 10 comunicats amb informació útil i veraç, convocada una assemblea de treballadors/es i tot el que calgui davant una situació no volguda que ens afecta directament com a plantilla.

Passem a explicar-vos els principals punts a tenir en compte a data d’avui:

 • Fins quan puc demanar la sol·licitud d’informació del teletreball? Amb caire general, fins el 20 de juliol. Si estàs de vacances, quan tornis. Mentre no rebis l’enquesta d’autoavaluació, segueix teletreballant sens més. Després, mentre no rebis l’annex, segueix teletreballant normalment. Després, mentre t’ho penses un màxim d’una setmana, segueix teletreballant normalment.
 • Si tinc vacances en algun moment del procés, què passa? Les vacances ho interrompen tot. Si són vacances parcials, cada vegada que les facis s’aturen els plaços i es reprén en tornar.
 • Si decideixo no signar, puc replantejar-ho en el futur? Sí, no hi ha data límit si vols iniciar el procés més endavant (setembre, novembre…quan sigui). Ara bé, mentrestant no es podria fer el 100% de teletreball.
 • Què passa si decideixo no signar? La llei permet fer fins a un màxim del 30% de les jornades teletreballant sense haver de signar res. Però com és voluntari per les dues parts, l’empresa ha d’acceptar. Hem estat pressionant perquè la línia general sigui afavorir que així es faci. Se’ns indica que contactis amb el teu manager per l’ok. Si se’t denega, fes-nos-ho saber.
 • I com funciona això del 30% de les jornades? S’ha d’agafar el calendari laboral del centre de treball (Sant Cugat) i fer blocs de 3 mesos des del 21 de juliol. És a dir, el primer bloc seria fins el 21 d’octubre. Comptar els dies laborables que hi ha i aplicar el 30%. Així tindràs els dies que pots teletreballar sense haver de signar res.
 • Però qui controla que no es supera el 30% de les jornades? Això és cosa de l’empresa. Si no són capaços de gestionar-ho és el seu problema, no nostre com a treballadors/es.
 • Quan fas guàrdies o IOPs, això computa? No. El context del teletreball es refereix a la jornada ordinària del treballador/a i no a intervencions puntuals fora d’aquesta.
 • Si no tinc cadira ergonómica i em pregunten a l’enquesta d’autoavaluació, què dic? Digues la veritat. Si la necessites, la necessites. Si hi hagués cap obstacle en el tràmit, fes-nos-ho saber.
 • Si finalment decideixo no signar i anar per la via del 30%, com retorno material? És problema de l’empresa gestionar-ho, són ells els que han indicar procediments, no anirem els treballadors prenent decisions sense saber. Queda a l’expectativa i consulta’ns.
 • Podria ser que el 21 de juliol hi hagi caos per desinformació? Un cop més, és problema de l’empresa organitzar-se. Nosaltres ens ocupem de la nostra part i prou que fem amb una situació que no volíem.
 • Si decideixo no signar i anar a l’empresa un 70% del temps, tindré un lloc fixe o he de repetir la molèstia de reservar a Condeco cada dia i anar amb el portàtil amunt i avall? Aquesta situació l’hem traslladat a l’empresa, estem segurs que ni hi han pensat, quedem a l’espera de resposta. El més lògic i coherent seria dedicar uns llocs amb dock station i cable de seguretat per evitar robatoris però, clar, això seria el més lògic que no vol dir que sigui el més probable. Estem gestionant.
 • Si faig una reserva a Condeco però està tot ple, què faig? L’empresa diu que ho comentis al teu mànager. Aquí qui tindria un problema és DXC ja que les empreses están obligades a disposar d’espai físic per tothom que vulgui fer presencial. Si això passés, avisa’ns. En tot cas, com altres preguntes: És problema de l’empresa, no teu.

La nostra valoració com a sindicat és molt negativa, com podeu imaginar. Hem mirat d’estirar el màxim de garanties pel treballador/a tant a nivell d’incerteses com de les opcions alternatives que permet la llei. Relatiu a la seguretat i salut la nostra posició és ferma i l’empresa ho sap perfectament. Tothom que necessiti una cadira ha de tenir-la, sense excuses!

Hem posat com a CGT una demanda a la Audiència Nacional pendent de sentència del Suprem per despeses durant el COVID. Seguim reiterant la necessitat d’acords col·lectius però mentrestant anirem centrant esforços a esgarrepar drets un a un.

Qualsevol dubte, aquí estem.