Com hem informat anteriorment, des de CGT hem engegat una campanya per donar solidàriament pernils al Banc d’Aliments, per tal que els puguin distribuir per tot Catalunya a la xarxa d’albergs i menjadors socials. Com sabem, aquesta nova crisi està colpejant especialment als sectors més vulnerables.

Per poder donar un cop de mà solidari pots fer el següent:

  • Envia un correu a CGT Comunica cgtcsi@dxc.com o responent aquest mateix mail.
  • Indica’ns que ens dones autorització a recollir el teu pernil, indicant el nom complet, DNI i numero de treballador/a.
  • Acceptem autoritzacions fins el dimarts 4 de maig.

En relació a la qüestió del pernil des de la secció sindical no acabem de veure la coherència en el missatge que s’està enviant a la plantilla. D’una banda s’està retallant costos derivats del teletreball al tenir oficines tancades i clausurant alguns centres definitivament. Per l’altra se’ns anuncia ingressos rècord, cosa que ens sembla perfecte.

Ara bé, en aquest context positiu ens trobem que s’incompleix la llei negant la negociació col·lectiva que indica el decret de teletreball i volent que tot cost derivat d’aquest l’assumeixi la plantilla. No hi ha pernil tan gran com per tapar aquesta incoherència. Requerim l’apertura de taula de negociació amb tots els sindicats i complir el que diu la llei.

In itinere

Qui vulgui recollir el pernil ha de tenir clara la normativa laboral al respecte: Els accidents ‘in itinere’ (tot accident patit en un viatge laboral) es defineixen per diverses casuístiques, des de la secció tenim clar que fer un viatge per indicacions explícites de l’empresa (recollir un pernil) está cobert per aquestes questions mentre sigui en horari laboral.

Ara bé, l’empresa ha definit unes finestres que en alguns casos estan fora d’aquest rang, el que genera incertesa davant la seguretat social si no té la consideració de fer-se durant l’horari laboral o un servei extraordinari.

Està clar que ho han fet així per ‘no impactar en el servei’, sense pensar en les conseqüències. Que són pel treballador, però també poden ser per l’empresa: Tota ordre que sigui fora d’un horari que impliqui presència del treballador/a són hores extraordinàries i si no són declarades com a tal qui té un problema amb la seguretat social és l’empresa.

Per part nostra recomanem a qui vulgui recollir-ho fer-ho en horari laboral.

Afíliate a la CGT en DXC enviando la   hoja de afiliación a este correo cgtcsi@dxc.com, o entregándola a cualquier delegado/a de CGT en DXC  Si crees que ha llegado el momento de organizarse en tu empresa no te lo pienses. Explícanos tu situación y te echaremos una mano. https://cgt-dxc.com/