Dia d’assumptes propis: Per què el volen eliminar?

El primer que hem de tenir clar en aquest assumpte és que tenir el dia d’assumptes propis, que vam acordar a aquest centre l’any passat, suposa un cost zero per a l’empresa. Més encara quant el 2020 tindrà un dia laborable més (29 de febrer).

Recordem que el dia d’assumptes propis es va aconseguir després d’haver perdut la jornada intensiva de Nadal al gener. Ja havíem perdut també la jornada intensiva en vigílies de festius.

Els treballadors seguim fent la mateixa jornada anual (1780h), però distribuïda de tal forma que permet conciliar millor la nostra vida familiar i personal afegint un temps extra diari fins que sumi un dia, que podem gaudir amb els nostres o fent el que considerem. Per què mostren aquesta insensibilitat aquest any intentant treure’l?

Molt senzill: per prepotència i perquè el teu benestar és la darrera de les preocupacions per certes persones que prenen decisions com aquesta.

Aquesta plantilla acumula un llarg historial en aquest sentit: un article 41 que ens va precaritzar i només la mobilització va evitar que fos pitjor. Incompliment en matèria de tickets restaurant (en via judicial). Eliminació del pagament de trienis per bona part de la plantilla (vam perdre la demanda que vam fer). Un període d’acomiadaments continus.

Hem de començar a fer-nos respectar perquè si no ho fem, seguiran sense tenir en compte els teus drets, les teves condicions, fins i tot quan no els suposa ni un cèntim extra com és aquest cas.

Sempre hi ha un moment en què cal dir prou. Ja n’hi ha prou de crear malestar, fins i tot quan els surt gratis mantenir una condició laboral.

Podem i aturarem aquesta mesura. Fem-los arribar un clar missatge fins que rectifiquin.

Mereixem respecte, mereixes respecte, mereixem mantenir els escassos drets que tenim.

Si l’empresa no rectifica, caldrà que com a plantilla defensem els nostres drets.

NO ENS TREURAN EL NOSTRE DESCANS

Afíliate a un sindicato que planta cara y defiende tus intereseshoja afiliación   Afíliate a la CGT en DXC enviando la hoja de afiliación este correo cgtcsi@dxc.com, o entregala a cualquier delegado/da de CGT en DXC   Si crees que ha llegado el momento de organizarnos en tu empresa no te lo pienses. Explícanos tu situación y te ayudaremos