La CGT de Catalunya, en coordinació amb el moviment feminista català, hem decidit convocar VAGA GENERAL FEMINISTA DE 24 HORES per aquest dilluns 8 de març, dia de la dona treballadora. 

La dona segueix cobrant un 23% menys que els homes segons indica l’INE, bretxa salarial que s’eixampla durant tota la vida al percebre pensions que no permeten viure amb dignitat. Les dones estem fartes de ser rebutjades quan som joves per si ens quedem prenyades, i fartes de ser-ho quan no ho som si tenim fills o filles. Filles que hem de criar en exclusiva nosaltres, com ens diuen que ha de ser. Som les que patim més la precarietat perquè hi ha una cultura empresarial que considera normal explotar-nos amb major intensitat.

Patim una violència estructural pel fet de ser dones, 2021 es tanca amb 45 assessinats per violència masclista, la xifra més alta dels darrers cinc anys. El número total és molt més alt ja que el govern només té en compte les morts amb existència d’una relació sentimental prèvia. Aquests crims són només la punta de l’iceberg de les agressions físiques, psicològiques, assetjaments sexuals o mensyteniments que suportem només pel fet d’haver nascut dones. A l’estat espanyol l’any passat hi ha hagut 4 violacions amb penetració CADA DIA.

Des de la CGT de Catalunya creiem que cal aturar aquestes situacions patriarcals de dominació i explotació sobre les dones. Que cal que les dones estem al davant de les reivindicacions, però amb tota la societat al costat per arraconar les conductes masclistes i empresarials que ens volen sotmetre. Per tot això, aquest 8 de març, dia de la dona treballadora, fem una crida a:

 FER VAGA LABORAL. Si et toca treballar, no hi vagis. Surt al carrer i mobilitza’t. Tothom està convocat, dona o home.

 MOBILITZAR-SE: Participar en les manifestacions i piquets de barri que s’estan organitzant. Si ets home, evita el protagonisme en les mobilitzacions, realitza les tasques de cura o logístiques necessàries.

 NO CONSUMIR: Cal realitzar afectacions efectives sobre l’economia com a forma de protesta. No comprar, deixar per un altre dia l’oci lligat al consum. El futur de les dones en una societat en llibertat s’ho val.

VISCA LA LLUITA FEMINISTA!

VISCA EL 8 DE MARÇ!