4 incompliments i retrocessos en dos anys

Sense haver d’anar massa enrere en el temps, en només dos anys acumulem com a plantilla els següents incompliments i retrocessos:

.

El gener de 2018, l’empresa es va negar a aplicar l’increment de TR al col·lectiu exEDS (encara en litigi). Uns mesos després va anunciar que absorbiria els triennis d’antiguitat a tothom que no tingués una sentència que ho impedís (vam demandar, però vam perdre).

El desembre de 2018, l’empresa anuncia que elimina la jornada intensiva que teníem la primera setmana de gener. Només la nostra pressió va aconseguir que tinguéssim una condició existent a altres centres de treball de DXC: El dia d’assumptes propis.

Ara, DXC vol eliminar-lo també. I el 2020 serà una altre cosa o implantar alguna idea negativa per les nostres condicions i drets. Això será amb més intensitat si veuen que no fem res quan ens treuen poc a poc allò que pugui ser positiu.

Com funciona el dia d’assumptes propis?

De la mateixa manera que per sortir abans un divendres treballem una mica més de dilluns a dijous, el dia d’assumptes propis funciona de forma equivalent. El temps d’un dia es va distribuint en els dies laborables que no siguin jornada intensiva, de tal forma que es treballa el mateix però permet millorar la nostra conciliació i qualitat de vida amb un dia disponible per gaudir, fer tràmits, etc.

Això no li suposa cap cost a l’empresa, però tot i així ho intenta retirar. Segurament perquè algun directiu considera que ‘quant menys tinguin, millor’.

Podem aturar-ho, però haurà de ser de forma col·lectiva.

Seguirem informant

Mereixem respecte, mereixes respecte, mereixem mantenir els escassos drets que tenim.

Si l’empresa no rectifica, caldrà que com a plantilla defensem els nostres drets.

NO ENS TREURAN EL NOSTRE DESCANS

Afíliate a un sindicato que planta cara y defiende tus intereseshoja afiliación   Afíliate a la CGT en DXC enviando la hoja de afiliación este correo cgtcsi@dxc.com, o entregala a cualquier delegado/da de CGT en DXC   Si crees que ha llegado el momento de organizarnos en tu empresa no te lo pienses. Explícanos tu situación y te ayudaremos