Comunicat de la secretaria de la Dona de la CGT

Dia Internacional contra les Violències Masclistes

És molta la violència que diàriament patim les dones en aquest sistema capitalista i patriarcal, i moltes vegades s’invisibilitza i es normalitza. No serem còmplices amb el nostre silenci. Per això, el dia 25 de novembre, obrim els ulls i alcem la veu totes juntes per dir: Prou!!

Prou assassinats masclistes, prou ​​violència vicària, violència econòmica… en definitiva, Prou ​​violència patriarcal. Alcem la veu, per exigir seguretat, respecte i igualtat, a tots els espais de les nostres vides.

El nostre cos i la nostra sexualitat no són armes per destruir l’enemic, ni objecte de tràfic en mans d’explotadors, ni atuells reproductius al servei del mercat, ni són el territori de cap religió, ni de violadors solitaris o en manada.

La violència que ens treu la vida, que ens tortura i oprimeix, que ens viola, que cosifica els nostres cossos i ens empobreix, és aquí i a tot el món. Algunes vegades dolorosament visible, però moltes altres conviuen amb nosaltres i és acceptada per aquesta societat com, per exemple, l’omissió de la perspectiva de gènere en la medicina.

Per a aquest capitalisme heteropatriarcal és “natural”, i fins i tot necessària, l’existència d’una ultra dreta que nega la violència masclista, persegueix la diversitat sexual, fomenta l’odi cap a les persones i es declara obertament racista, sabent-se protegida per una justícia punitiva. Ens volen callades, submises, obedients, trencades… Però ens trobaran més unides, amb més sororitat i diversitat, més independents, més lluitadores.

El mercat laboral actual no és aliè a la violència que patim les dones. Tenim els salaris més baixos, els llocs de treball més precaris, som la majoria a les cues de l’atur i, quan ens jubilem, percebem pensions de misèria, perpetuant la bretxa salarial i les discriminacions sofertes durant la nostra vida laboral.

Per contra, som la base que suporta els treballs no remunerats, les cures imprescindibles per mantenir la vida i el propi sistema.

Des de CGT ens seguirem organitzant per visibilitzar i denunciar la xacra de la violència masclista.