Companys/es,

Com us vam indicar, l’advocada de la CGT que tenim assignada ha revisat fil per randa el clausulat dels annexos de teletreball que ha fet arribar l’empresa a cada treballador/a que ho ha demanat.

A nivell general no hi ha gaire novetat doncs la jugada estava bastant clara: aprofitar la <IRONIC> negociació individual </IRONIC> per  fer xantatge a la gent: o això o res. Tal com vam avisar que passaria al sindicat denunciant des del primer dia.

No acabem d’entendre els optimistes comunicats d’aquest sindicat ja que, si tan perfecte és aquest procés d’inidividualització de condicions, per què no córren a denunciar a la resta de centres de treball de DXC a l’estat? Ànims!

Relatiu al contingut, ens confirma que:

  • Si no es signa no es pot continuar en teletreball legalment per sobre del 30% de les jornades.
  • Es legitima el no pagament per despeses a l’hogar derivades de realitzar la feina a casa.
  • Molt preocupant la definició de monitoratge de l’ordinador, totalmente ambigu i sense supervisió ni negociació sindical. Avui pots no tenir problemes, i demà? Revisarem això.
  • Clausulat molt negatiu pel que fa a la prevenció de riscos laborals i ergonòmics.

També hem parlat d’altres qüestions que, de moment, esperem compreneu no detallem mentre ho desenvolupem…

Des de la CGT obrirem diverses vies. Ja hem traslladat a l’empresa que o soluciona la qüestió de les cadires ergonòmiques a qui ho necessiti o ho soluciona. És tercermundista estalviar-se uns euros mentre pressiones la teva gent per a que es destrossi l’esquena. Us anirem informant.

Referent a altres temes, la CGT a DXC té una denúncia a l’Audiència Nacional per despeses COVID, pendent d’un recurs al Suprem que DXC es va comprometre a respectar per escrit si era positiva pels treballadors/es.

Pel que fa als annexos, hem quedat a un escenari individualitzat i sota pressió personal. Com a CGT hem fet arribar el màxim d’informació i gestió amb l’empresa, a banda de la que seguirem fent.

És important que sapiguem tot el que hi ha. No tinguis gaire en compte a qui amagui o no detalli informació concreta o qui l’endolçi felicitant sants o treient ferro entre confetti. Per ser lliures, la primera premisa és tenir tota la informació tal com és, clara i certera.

Qualsevol dubte, aquí estem.