Companys/es,

L’empresa ha acomiadat en les darreres setmanes a dues persones de consultoria Sant Cugat. Tot i que és evident que no estem davant escenaris com els que malauradament hem viscut en el passat quan érem HP, considerem que és molt important recordar els nostres drets i una mica d’informació relativa als acomiadaments.

No volem començar sense denunciar la hipocresia de l’empresa que mentre lamenta dificultats per realizar contractacions per burocràcies internes, no realitza les reubicacions que permetrien solventar-les sense fer cap acomiadament intern. Si creuen que aquest camí és el més senzill, doncs tornarem a defensar-nos i ja saben el que això significa en forma de conflicte i desgast.

Per part nostra li recordem a l’empresa el que sempre li diem: La CGT i les assemblees de treballadors no convoquem les vagues: Les convoquen ells quan ataquen els nostres drets. Per tant, si volen anar a aquests escenaris, serán ells els responsables.

L’empresa sap perfectament que quan avisem en termes de mobilitzacions tenim la credibilitat  de complir el que diem amb fets i no paraules. Qui només amenaça però mai actua és tan irrellevant per Direcció com un gatet amb dents de llet.

Drets davant un acomiadament

  • Tens dret a que hi hagi present un delegat/ada del comité en el moment de l’acomiadament. Exerceix-lo sempre.
  • Si ho consideres, pots gravar la conversa mentre estiguis present. És una prova legal davant un judici. De fet, recomanem que ho recordis sempre especialment en casos d’assetjament, mobing i en general per qualsevol altre qüestió on es rebin amenaces. No cal que avisis a ningú.
  • L’acomiadament improcedent és nul si estàs en reducció de jornada per guarda legal, cura de familiars depenents o violencia de gènere.
  • L’acomiadament és nul si hi ha prou indicis de discriminació per raons de tipus sindical, gènere, orientació sexual, religiosa o racisme.
  • Signa sempre ‘Recibí no conforme ‘ o ‘Recibí a efectos de notificación’. Si signes sense dir res molt sovint s’interpreta com estar d’acord amb les causes o totals d’indemnització o quitança.
  • Consulta sempre amb un delegat/ada sindical tot. Tant les possibilitats de demanda com quantitats a percebre. Hi ha 20 dies laborables per realitzar demandes associades a un acomiadament des del moment de l’acomiadament.
  • Per a que la indemnització estigui exempta de tributar, cal demanar cita al servei de mediació (CMAC). En cas de que no estiguis satisfet amb el que ofereixi l’empresa, s’ha de signar disconforme i proceder a demandar-la.

Qualsevol dubte que tinguis sobre aquests punts (o semblants que li hagin pogut pasar a familiars, amics, explica’ns aquí mateix i ens posarem en contacte amb tu).