Tanquem la serie de comunicats informatius sobre els dubtes més comuns que ens heu fet arribar a la bústia de ‘CGT Comunicaals darrers dos anys amb els relacionats a ‘com afiliar-se a la CGT?’ Per què?

La principal raó per afiliar-se és pràctica: només organitzats podem els i les treballadores assolir guanys o aturar mesures que ens perjudiquen. Si ens quedem de braços plegats o a la posició de ‘ja ho faran uns altres’, les conseqüències seran evidents. Tot comença amb un mateix, amb el que fem cadascú al nostre dia a dia.

A l’empresa és on es veu més claramente la utilitat i necessitat d’un sindicat: revisem l’activitat existent a DXC i pensem què passaria si no hi hagués aquesta organització: bàsicament els nostres drets serien reduits fins desaparèixer. A la societat passa el mateix, la CGT està a tot arreu on es defensin els drets de la classe treballadora. Si no hi som, passen per sobre.

A continuació et deixem els principals dubtes. Fés el pas, suma’t-hi!.

  • Les quantitats aportades (uns 12€ per mes)  desgraven i et retornen fins un 40% a la declaració de la Renda. És a dir, la quantitat real aportada després de la regularització està al voltant d’uns 7€. L’afiliació és anònima fora de l’àmbit del sindicat.
  • Pots fer consultes a advocat/ada gratuïtes i condicions molt reduïdes o gratuïtes en cas de demandes. Pots participar en el sindicat fins on vulguis, de forma assembleària: tothom és igual des del minut 1.
  • A la CGT no oferim descomptes a gimnasos ni a Port Aventura. Creiem que un sindicat ha de funcionar com el que és: un sindicat i no un club de compres.
  • La pràctica totalitat dels ingresos de la CGT tenen un únic origen: Les quotes dels i les afiliades. Això ens permet ser independents i no deure favors a ningú, ni empreses ni governs.
  • Enforteixes la tasca de la secció sindical de la CGT a DXC per defensar els nostres interessos. Les demandes col·lectives, accions legals, assessorament no ‘cauen del cel’, sino que són possibles gràcies a la participació i finançament de l’afiliació.
  • La teva vida guanya en seguretat al saber que quan tinguis un problema no estaràs sol/a sino que comptes amb el suport de un sindicat que no es ven.

Fés el pas! -> aquí pots fer-ho fàcilment https://cgtcatalunya.cat/afiliacio/

Si et queda cap dubte, fes-nos-ho saber aquí mateix.